Manouche Swing – instrumentaal (gypsy)jazz trio

De basis van Manouche Swing wordt gevormd door een instrumentaal trio. Middels twee gitaren en een contrabas brengen ze de meest swingende, gezellige en romantische muziek ten gehore.

Het repertoire laat zich het beste omschrijven als “vintage jazz” of “gypsy jazz”.

Hot club de France, jazz manouche of gypsy jazz zijn aanduidingen voor dezelfde muziekstijl die is ontstaan in de jaren dertig van de vorige eeuw. In deze periode werd traditionele zigeunermuziek uit Europa met Amerikaanse swing gecombineerd. Belangrijkste schepper van deze opwindende nieuwe stijl was Django Reinhardt, een Sinti-zigeuner gitarist die in 1910 in België is geboren. Samen met de Franse violist Stéphane Grappelli vormde hij in Parijs het ‘Quintette du Hot Club de France’ en beleefde daarmee grote successen.

Manouche Swing met zangeres Linda Molenkamp

Omdat we ook ontzettend van vocale jazzmuziek houden hebben we zangeres Linda Molenkamp benaderd voor een samenwerking. Net zo swingend en met nog meer flair, charisma en bezieling brengen wij de mooiste klassiekers uit de vocale jazz ten gehore.

Manouche Swing is nooit te hard – we spelen immers zonder drums – maar altijd op het juiste volume door onze speciale akoestische versterking. Bovendien neemt deze trio-bezetting weinig podiumruimte in waardoor het op iedere locatie makkelijk een plek vindt.